Poortugaal Solarwatt Vision 60P
18 September 2017

EXASUN BIPV VERZONKEN IN LEIEN DAK

Dakpan zonnepanelen

De klant heeft gekozen voor een mooiere esthetische oplossing dan de meest gebruikte op het dak opgelegde constructie. Bij dit project is er gebruik gemaakt van de Black Roof BIPV panelen van de Nederlandse producent Exasun. Deze panelen worden in het dak verzonken waardoor deze gelijk liggen aan de leien pannen. Hierdoor vormen de panelen samen met de leien één geheel.

Installatie

Ten eerste zijn de dakleien verwijderd, vervolgens is er een waterdichte damp open folie aangebracht voor een waterdichte afwerking. Op het dakbeschot zijn de aluminium profielen uitgelijnd en horizontaal bevestigd. Op de profielen zijn SolarEdge power-optimizers aangebracht waardoor de mogelijkheid bestaat om per optimizer 4 panelen te monitoren. In de woning is een SolarEdge omvormer opgehangen die is aangesloten op het lichtnet. Tot slot zijn de zonnepanelen bevestigd op de aluminium profielen en aangesloten op de power-optimizers.
Oosterhout aanleg BIPV

Mooi zonnepaneel dak

Het betreft glas-glas panelen, deze panelen gaan gegarandeerd langer mee dan de glas-folie panelen. Op deze glas-glas panelen is er een garantie gesteld van 30 jaar. Ook zijn glas-glas panelen beter bestendig tegen weersomstandigheden zoals hagelstenen tot en met tot wel 45mm. De klant was uitermate tevreden over het resultaat, hierbij voegde de klant er aan toe dat hij het dak mooier vond met de zonnepanelen dan zonder.
Oosterhout BIPV
 

Interesse?

010-4352585

info@zpvl.nl

Of bezoek de showroom:

Schiedamseweg 25
3134 BA Vlaardingen