Project: Transparante panelen
26 juli 2019
Gemeente Hellevoetsluis Exasun
25 september 2017

EXASUN BIPV ZONNEPANELEN ALS DAKPANNEN

Dakpan zonnepanelen

Bij deze nieuwbouwwoning in Den Haag is gedurende het ontwerp van de woning ervoor gekozen om zonnepanelen als dakbedekking te hanteren. Buiten het feit dat het esthetisch gezien een strakke oplossing is, wekt het dak ook nog eens energie op. De BIPV panelen van de Nederlandse producent Exasun zijn hiermee een ideale oplossing. Vaak worden deze panelen bij bestaande bouw gehanteerd, hierin worden zij verzonken met het dak geïnstalleerd. Echter zijn deze panelen ook bij nieuwbouw uitermate geschikt omdat gedurende het ontwerp van de woning hiermee rekening gehouden kan worden. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens duurzaam bouwen.

Installatie BIPV zonnepanelen

Op het dak zijn verticale aluminium frames geplaatst op het dakbeschot. Op deze frames zijn Glas-Glas zonnepanelen van Exasun gemonteerd. Deze zonnepanelen zijn middels twee strings doorgeschakeld en aangesloten op een Fronius centrale omvormer. Deze omvormer schakelt de gelijkspanning om in wisselspanning die vervolgens afgeleverd wordt aan het energienetwerk. Glas-glas panelen gaan doorgaans 30 jaar mee, en zijn hiermee een stuk duurzamer dan de glas-folie panelen die een levensduur hebben van 15 jaar. Buiten het feit dat er langere garantie wordt gegeven op glas-glas zonnepanelen zijn deze ook beter bestemd tegen weersomstandigheden. Zo waren er na de hevige hagelbui in Brabant in 2016 slechts glas-glas zonnepanelen die de hagel hadden doorstaan.

Het eindresultaat

Het eindresultaat van dit project is een uitermate strak oogend dak wat ook nog eens energie levert voor het huis. Deze panelen kunnen ook in bestaande bouw aangebracht worden en zijn niet enkel geschikt voor nieuwbouw. Wil u ook een strak zonnepaneel dak of bent u geïnteresseerd in deze dakpan zonnepanelen? Informeert u dan bij Zonnepanelen Vlaardingen naar de mogelijkheden voor de toepassing van deze dakpan zonnepanelen bij uw woning. Hiervoor kunt u langskomen in de showroom aan de Schiedamseweg 25 te Vlaardingen. Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie en geven hier u graag meer informatie over de diverse zonnepanelen en mogelijkheden.
den Haag voorbereiding 02 (1)
DSC_0855
 

Interesse?

010-4352585

info@zpvl.nl

Of bezoek de showroom:

Schiedamseweg 25
3134 BA Vlaardingen