DUURZAAM INVESTEREN

Duurzaamheid: geschikt om te duren


Om ook later te kunnen genieten van onze welvaart zullen we moeten verduurzamen. Onze maatschappij is ingericht op oneindige economische groei, met alle nadelige gevolgen van dien. Denk hierbij aan het milieu en de steeds schaarser wordende voorraad van grondstoffen. Fossiele brandstoffen raken op en we zullen over moeten stappen op schone, alternatieve energiebronnen. Gelukkig raakt de techniek steeds verder ontwikkeld en wordt het steeds intressanter om zelf aan de slag te gaan met verduurzaming.

Duurzame zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet per definitie duurzaam. Er zijn tal van voorbeelden te vinden van panelen die na 10 tot 12 jaar defecten gaan vertonen. Het paneel functioneert nog wel, alleen vele malen minder. Dit gebeurd met name bij glas/folie panelen en het gros van de fabrikanten biedt daarom ook niet meer dan 10 jaar productgarantie.

Om de duurzaamheid van een zonnepaneel te kunnen garanderen moet deze voldoen aan een aantal eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat het product lang mee moet kunnen gaan. Bijvoorbeeld door de zonnecellen op te sluiten tussen 2 lagen glas. Op die manier is het paneel beter bestand tegen de weersomstandigheden.

Een vaak gehoord argument is dat zonnepanelen steeds beter worden en het daarom intressanter is om na 10 jaar de panelen te vervanen. Het klopt dat fabrikanten ieder jaar 2 tot 3 procent extra opbrengst uit de zonnepanelen weten te persen. Echter is de techniek van de zonnepanelen van dit moment bijna uitontwikkeld en zullen we voor drastische toename in efficientie moeten wachten op nieuwe baanbrekende innovaties. En vraagt u zich eens af, in hoeverre gaat uw energieverbruik toenemen in de komende 10 tot 30 jaar? Daarnaast zit zeker 30 procent van de kosten voor een zonnestroom installatie in de arbeid.Duurzaam investeren

Een duurzame investering is er dan ook een die gedurende langere periode renderen zal. Alhoewel de initiele investering hoger zal zijn en de terug verdien tijd iets langer dan bij een zonnepaneel van mindere kwaliteit, het uiteindelijke rendement is aanzienlijk hoger.

Interesse?

010-4352585

info@zpvl.nl

Of bezoek de showroom:

Schiedamseweg 25
3134 BA Vlaardingen